Interview met Dirk Lips: Wie lust binnenkort ons Belgisch rundvlees nog?

De Belgische maar ook Europese vleesconsumptie daalt al jaren.
De Belgische maar ook Europese vleesconsumptie daalt al jaren. - Foto: Belga

Terwijl we in 2014 nog 19,9 kg vlees aten, meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) dat de consumptie van vers vlees in 2018 daalde naar 17,2 kg. Dirk Lips draait al jaren mee in de wereld van landbouw en dierenwelzijn. Zo was hij in het verleden voorzitter van het Vlaams Informatiecentrum voor Land- en Tuinbouw (VILT). Vandaag vervult Lips die functie bij de vzw Boeren op een Kruispunt en de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn. Nochtans genoot deze sympathieke boerenzoon een opleiding als theoloog en ethicus....

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Lees elke maand gratis 3 artikelen
Ik registreer mij

Ik ben abonnee op Landbouwleven


Ik ben al geregistreerd
Log in

Ik registreer mij
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent