Startpagina Actueel

Studenten brengen met mini-onderneming burger dichter bij de landbouwer

Zes studenten van Vives Roeselare startten dit najaar hun eigen Vlajo Small Business Project ‘Wat de natuur maakt, smaakt!’. Met de verkoop van groenten- en fruitpakketten via lokale slagerijen wilden ze de landbouwer dichter bij de mensen brengen. Het bleek een succesformule, zo’n 100 pakketten waren in een mum van tijd uitverkocht.

Zes laatstejaarsstudenten van de afstudeerrichting agro- en biotechnologie van Vives Roeselare – Marjan Jaques uit Torhout, Arne Ducorney uit Krombeke, Louise Vanneste uit Zwevegem, Elise Peperstraete uit Westvleteren, Jeroen Wynant uit Ninove en Marie De Sloover uit Zulte –, sloegen dit schooljaar de handen in elkaar en werkten samen een mini-onderneming uit. Deze mini-onderneming past in het kader van Vlajo Small Business Projects waaraan alle laatstejaars van de school moeten deelnemen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken