Startpagina Archief

Lees het e-book ‘De aardappel, superfood van bij ons’

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, kortweg VLAM, stelde vorig jaar het e-book over aardappel voor. Het moet de mythes rond aardappel ontkrachten en de culinaire diversiteit in de kijker zetten. Tal van cijfers en feiten over de knol maken het boek zeker het lezen waard.

Zo wil VLAM bijvoorbeeld het fabeltje ontkrachten dat de aardappel een caloriebom is en dat het dus mensen dik maakt. Het tegendeel is echter waar. Eet je een normale portie gekookte aardappelen van 200 gram of vier middelgrote aardappelen, dan krijg je slechts 140 calorieën binnen. Ter vergelijking: 200 gram gekookte rijst komt overeen met 250 calorieën, 300 gram gekookte pasta zonder saus leveren 400 calorieën.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

VLAM roept op om te kiezen voor lokale producten tijdens ‘Lekker van bij ons-week’

Korte Keten Van 15 tot 21 september organiseert VLAM voor het eerst de Lekker van bij ons-week. Tijdens deze actieweek roept het iedereen op om zijn of haar winkelmand te vullen met lokale producten. Uit een recent VLAM-onderzoek blijkt dat de Vlaming overtuigd is van producten van eigen bodem, maar dit niet altijd omzet in aankoopgedrag. Jammer, want 3 op de 4 Vlamingen vindt wel dat we met zijn allen meer Belgische voedingsproducten zouden moeten kopen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen