Lees het e-book ‘De aardappel, superfood van bij ons’
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, kortweg VLAM, stelde vorig jaar het e-book over aardappel voor. Het moet de mythes rond aardappel ontkrachten en de culinaire diversiteit in de kijker zetten. Tal van cijfers en feiten over de knol maken het boek zeker het lezen waard.
Zo wil VLAM bijvoorbeeld het fabeltje ontkrachten dat de aardappel een caloriebom is en dat het dus mensen dik maakt. Het tegendeel is echter waar. Eet je een normale portie gekookte aardappelen van 200 gram of vier middelgrote aardappelen, dan krijg je slechts 140 calorieën binnen. Ter vergelijking: 200 gram gekookte rijst komt overeen met 250 calorieën, 300 gram gekookte pasta zonder saus leveren 400 calorieën.
...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Abonneer nu
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of
Activeer uw abonnement