Startpagina Archief

Gewokt witloof, zoet-zuur

In dit exotisch aandoend hoofdgerecht schittert één van de meest Vlaamse kwaliteitsproducten - witloof - in een hoofdrol. Je bereidt deze originele wok in een handomdraai. Op een half uurtje maak je vier eters blij.

Ingrediënten

300 g witloof

1 rode en 1 groene paprika

2 lente-uitjes

500 g kippenfilet

240 g rijst

200 g ananas

2 el suiker

100 ml ketchup

3 el chilisaus

4 el witte wijnazijn

boter of olie, om te bakken

gebakken uitjes

peper en zout

Recept

Snijd het witloof, de ananas en de rode en groene paprika in repen. Snipper de lente-uitjes met het groen in fijne ringetjes. Kook de rijst gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.

Snijd de kippenfilet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen