In de algemene media lijkt de taal erg sterk op elkaar. De dag na de betoging is het punt bij allen: begrip voor de woede, onbegrip voor de beschadigingen.
Regelmatig wordt ook vermeld dat deze harde betoging de boeren meer kwaad dan goed deed. Geweld in de betoging wordt deels toegeschreven aan een of meerdere factoren: niet-boeren, professionele betogers, alcohol én provocatie door politie en/of Brusselaars.
Landbouwleven, De Boer en De Drietand
In de 3 landbouwtijdschriften (ons onafhankelijk Landbouwleven, De Boer van Boerenbond en De Drietand van ABS) valt het grote verschil met de reguliere kranten op de dag na de betoging. Waar de kranten in het groot koppen over de schade in Brussel, gaat het in de landbouwtijdschriften vooral over een harde betoging en worden de aangerichte vernielingen wat op de achtergrond gezet.
Uiteraard wordt in de tijdschriften wel expliciet gezegd dat deze schade te betreuren valt. In De Drietand en vooral het regionale ABS-blad wordt opvallend veel begrip getoond voor de vernielingen, en wordt vooral Brussel/de Brusselaar in een heel slecht daglicht geplaatst. Hierin wordt de tegenstelling tussen stad en platteland heel sterk naar voren gebracht.
Waar in De Boer al in januari wordt gezinspeeld op een grote betoging, duurt dat in de andere landbouwtijdschriften wat langer. In Landbouwleven wordt op 13 maart voor het eerst gesproken over de grote betoging in Brussel, terwijl dit in de gewone kranten al in februari was aangekondigd. In De Drietand en het regionale ABS-blad is er op 5 maart een eerste aankondiging, maar er zijn natuurlijk wel eerdere acties die door ABS georganiseerd, die al in de kijker worden gezet.