Startpagina Actueel

Nieuw Belgisch Korenbrood toont meerwaarde van bio

Bio Bakkerij De Trog lanceert een gloednieuwe broodcreatie: het Belgisch Korenbrood. Intense samenwerking typeert dit initiatief: lokale economie, respect, biodiversiteit én pure ambacht staan hierin centraal. Kernspelers zijn BioGrano, Inagro, Molens Nova, Bio Bakkerij De Trog en Bio-Planet.

Het eerste zaadje voor dit veelbelovend nieuw project werd enkele jaren geleden geplant op een Trefdag Biologische Landbouw, dat naar goede gewoonte door het West-Vlaams prakijk- en onderzoekscentrum Inagro werd georganiseerd. “Graan is een belangrijk gewas in de biologische teeltrotaties”, stelt Lieven Delanote, bij Inagro verantwoordelijk voor het luik biologische landbouw.

Veredelingsconcept

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Vleesvee in Vlaanderen: meten is weten

Vleesvee De weegresultaten van zijn Belgisch witblauwe runderen zijn belangrijke bedrijfsgegevens voor veehouder Bruno Vanhaelemeesch uit Watervliet. “Rendabiliteit was tot aan de welgekomen prijsstijgingen van dit jaar lange tijd een grote uitdaging in het vleesvee. Wie de cijfertjes niet op orde heeft, haalt het niet”, vertelt hij.
Meer artikelen bekijken