Tientallen reacties na briefschrijfactie Philip Fleurbaey: Boeren voelen zich radeloos en hebben weinig perspectief

De briefschrijfactie van Philip Fleurbaey lokt heel wat reacties uit.
De briefschrijfactie van Philip Fleurbaey lokt heel wat reacties uit. - Foto: LV

Die waren ook gericht aan mijn collega-minister Zuhal Demir. Het initiatief heeft mij oprecht geraakt. Bij veel boeren is er een gevoel van radeloosheid, van weinig perspectief, van een moeilijke prijsvorming. Uit persoonlijke gesprekken vang ik ook op – en dat vind ik heel jammer – dat er een gebrek aan respect en waardering is voor onze land- en tuinbouwers”, zegt minister Hilde Crevits.

De diagnose is al langer gesteld, maar wat dan wel de remedie is? “Bij een crisis zoals we die vandaag meemaken, schieten actieplannen vaak te kort. Vaak bieden actieplannen een theoretisch antwoord, maar het gaat in elk individueel geval om mensen en dat vraagt uiteraard een persoonlijk engagement”, gaat minister Crevits verder. Er wordt alvast gewerkt – tegen het einde van de legislatuur – aan administratieve vereenvoudiging. “Er zullen ingrepen gebeuren om de administratieve lasten te verminderen.”

Uit cijfers van Boeren op een Kruispunt blijkt ook dat er in de eerste 9 maanden van dit jaar 44% meer aanmeldingen kwamen. De werking van Boeren op een Kruispunt wordt verder versterkt, onder meer met het Landelijk infopunt voor vrouwen (Liv).

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent