Startpagina Actueel

740.000 euro niet uitbetaald voor niet-naleving randvoorwaarden

Voor de niet-naleving op alle randvoorwaarden, onder meer op dierenwelzijn, heeft het departement Landbouw& Visserij in 2020 ruim 740.000 euro niet uitbetaald. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister Hilde Crevits op een parlementaire vraag van Sofie Joosen, Vlaams parlementslid voor N-VA.

Leestijd : 1 min

Die inhoudingen zijn een gevolg van een Europese richtlijn die stelt dat als een landbouwer de randvoorwaarden niet naleeft, dat hij kan worden gesanctioneerd door het inhouden van subsidies.

Dat geldt onder meer voor inbreuken tegen de richtlijnen met betrekking tot dierenwelzijn. Vlaanderen heeft enkel een overzicht van niet-nalevingen tegen alle randvoorwaarden. Als een inbreuk wordt vastgesteld, past het departement Landbouw&Visserij kortingen toe op de uitbetalingen van alle rechtstreekse steun uit de eerste pijler en en op sommige betalingen van de tweede pijler van het GLB.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Winkelkar 18% duurder, stelt Test Aankoop vast

Economie De prijzen in de supermarkt blijven maar stijgen: zo is een winkelkar gemiddeld 18% duurder dan een jaar geleden. Dat heeft Test Aankoop berekend. Vooral grijze garnalen, diepvriesfrieten, spaghetti en papierwaren zijn afgelopen tijd fors duurder geworden.
Meer artikelen bekijken