Positieve ontvangst van Green Deal maar Europees Parlement wil meer ambitie zien

Het Parlement wil dat er in de toekomstige Europese klimaatwet hogere ambities worden vastgelegd ten aanzien van de EU-doelstelling om de CO2-uitstoot in 2030 te verminderen, namelijk 55% reductie in 2030 ten opzichte van 1990 (in plaats van ‘ten minste 50% tot 55%’, zoals voorgesteld door de Commissie).
Het Parlement wil dat er in de toekomstige Europese klimaatwet hogere ambities worden vastgelegd ten aanzien van de EU-doelstelling om de CO2-uitstoot in 2030 te verminderen, namelijk 55% reductie in 2030 ten opzichte van 1990 (in plaats van ‘ten minste 50% tot 55%’, zoals voorgesteld door de Commissie). - Foto: Pixabay

Het Parlement nam woensdag een resolutie aan over de Europese Green Deal die in december door de voorzitter van de Commissie, Ursula von der Leyen, tijdens de plenaire zitting werd gepresenteerd. De Europarlementariërs spreken in de tekst hun steun uit voor de Green Deal en een ambitieus investeringsplan voor de financiering van de doelstellingen. De EP-leden dringen ook aan op een adequaat gefinancierd transitiefonds voor regio’s die extra steun nodig hebben.

Versnelde...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent