Startpagina Veeteelt

Lely sluit bijzonder jaar af met recordverkoop Astronaut A5 melkrobot

2019 was voor Lely een bijzonder jaar. De Lely Astronaut A5 melkrobot, die in 2018 werd geïntroduceerd, leidde tot een recordverkoop.

Leestijd : 2 min

Uit de verkoop van andere Lely robotica in de 46 landen waarin Lely actief is, blijkt dat de toepassing van robots in het melkveebedrijf wereldwijd verder doorzet.

De prestaties van Lely bleven in 2019 ook voor de buitenwereld niet onopgemerkt. In april werd het bedrijf verkozen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar’ en eind 2019 werd Lely officieel gecertificeerd als ‘Great Place to Work’. 2019 was ook het jaar waarin Alexander van der Lely aankondigde voorzitter te worden van de nieuw te vormen Raad van Commissarissen voor Lely. Zijn plaats als CEO werd op 1 januari jl. ingenomen door Andre van Troost, die afkomstig is uit de eigen Raad van Bestuur. De Raad van Commissarissen moet borgen dat Lely ook in de toekomst een gezond familiebedrijf blijft.

Met een toenemende toepassing van robotica in de melkveehouderij wereldwijd, steeg de omzet van Lely met 46% naar 606 miljoen euro. Met een groeiende installed base van melk-, voer- en stalrobots, nam daarmee ook de omzet in consumables en services sterk toe. Deze omzetstijging werd behaald in alle regio’s waar Lely actief is, en is het sterkst zichtbaar in de Europese markten waar robotica inmiddels de norm is. Voor 2020 continueert Lely haar R&D-investeringen op het gewenste niveau en blijft daarmee wereldwijd een toonaangevende speler in robotics en farm management.

Voor 2020 wordt wereldwijd een bescheiden groei van de melkproductie verwacht. De verminderende economische groei, handelsoorlogen, brexit en uiteraard de verspreiding van het coronavirus zullen daarnaast ook effect hebben op mondiale zuivelmarkten en melkprijzen.

Lees ook in Veeteelt

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken