Startpagina Actueel

5,75 miljoen euro voor wateroplossingen in landelijke gebieden

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir wil de problemen met water in landelijke gebieden samen aanpakken met landbouwers en andere spelers in de open ruimte. Met het landinrichtingsproject ‘Water-Land-Schap’ investeert Demir de komende jaren 5,57 miljoen euro in verschillende waterinitiatieven. Voor de uitvoering van demonstratiemaatregelen voorziet de minister 818.500 euro en kent ze vandaag al 260.000 euro toe aan samenwerkingsverbanden in 7 regio’s in Vlaanderen.

Voor de lancering van de eerste maatregelen die in uitvoering kunnen gaan trok de minister samen de partners van het landinrichtingsproject en met de leden van het lokale samenwerkingsverband 'Herk- en Mombeekvallei' naar de Batsheerse Beemd in het Limburgse Heers. Daar kon ze met eigen ogen zien welke resultaten lokale samenwerking rond water kan opleveren.

Demir: “De aanleg van bufferbekkens, het voorzien van peilgestuurde drainages en de strijd tegen erosie vergen overleg met iedereen die actief is in de betrokken regio. Als we resultaten willen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken