Vanaf 1965 werd de werking verruimd met een nieuwe naam: Katholieke Landelijke Jeugd (KLJ). Alle jongeren van het platteland waren daar welkom. KLJ bleef wel aandacht geven aan de vorming van jonge boeren en boerinnen, maar de nieuwe werking, Groene Kring, nam dat grotendeels over.
50 jaar geleden, in 1971, werd het eerste Groene Kringgewest opgestart. Vijf jaar daarvoor, in 1966, ontstond de naam ‘Groene Kring’ al. Het plan was dat die KLJ-deelwerking zich ging focussen op de professionele ontwikkeling van jonge land- en tuinbouwers. Zij zouden elkaar daar kunnen vinden voor vormingen en belangenverdediging.
Nadat Groene Kring in 1976 een aparte vzw werd, bleef de band met KLJ bestaan, maar ze werkten wel met ander personeel. Dat personeel bouwde Groene Kring verder uit. Het doel van de vzw: de vorming, de begeleiding, de voorlichting en de belangenverdediging van jonge land- en tuinbouw(st)ers op vlak van hun beroep. Groene Kring wil hun een stem geven en hun maatschappelijke belangen behartigen, onder meer door een positieve bijdrage aan het imago van de land- en tuinbouwsector te leveren.
Groene Kring groeide zo uit tot de grootste vereniging voor jonge land- en tuinbouwers verspreid over heel Vlaanderen en de Oostkantons. Ondertussen bestaat de werking uit 3400 leden. Alle jongeren tussen 16 en 35 jaar die een land- of tuinbouwbedrijf willen overnemen of opstarten en iedereen die een hart heeft voor de sector hoort thuis bij Groene Kring.