Startpagina Actueel

50 jaar Groene Kring: van gewestkern tot nationaal bestuur

Aan de basis van de werking van Groene Kring liggen de lokale Groene Kringgewesten. Die vind je in heel Vlaanderen en Oost-België. Vanuit elke gewestkern worden mensen afgevaardigd naar de provinciale kern. Die kern organiseert activiteiten en vormingen én neemt beslissingen voor de provincie. Elke provinciale kern stuurt een voorzitter naar het nationaal bestuur.

Groene Kring bestaat voor het grootste deel uit vrijwilligers, zo ook het nationaal bestuur. Daarin zitten de provinciale voorzitters, de internationaal vertegenwoordiger, de nationale ondervoorzitter en de nationale voorzitter van Groene Kring. Het nationaal bestuur zet de lijnen uit op vlak van beweging, opleiding en belangen.

Als laatste is er nog de nationale raad. Dat is het ‘Groene Kringparlement’ dat de algemene beleidslijnen en prioriteiten van Groene Kring bepaalt. In de raad zetelen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Afval- en toiletwater van bijna 36.500 woningen in natuur geloosd

Milieu Van bijna 36.500 woningen in Vlaanderen komt het afvalwater nog steeds rechtstreeks in de natuur terecht, met alle negatieve gevolgen voor de waterkwaliteit vandien. Dat blijkt uit gegevens die Groen-fractieleidster Mieke Schauvliege heeft opgevraagd bij minister van Omgeving Jo Brouns (cd&v). De slechte waterkwaliteit van de Vlaamse waterlopen kan dan ook niet volledig verhaald worden op de landbouw, meent Boerenbond.
Meer artikelen bekijken