Startpagina Actueel

Boer komt om het leven bij stalbrand

Bij een brand in Deerlijk in West-Vlaanderen is een man om het leven gekomen. Een andere persoon werd met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De brand ontstond door een gloeilamp om een pasgeboren kalfje op te warmen.

Leestijd : 1 min

De brand brak uit om 4 uur 's nachts in een stal in de Oudenaardse Heerweg in Deerlijk. Omdat er een koe moest kalven, waren de boer en zijn vader in de stal aanwezig. Om het pasgeboren kalf op te warmen, werd het onder een gloeilamp geplaatst. Die lamp veroorzaakte de brand.

"Het slachtoffer probeerde nog om het kalfje uit de brand te redden, maar kon zelf niet meer ontkomen en overleed", vertelt Tom Janssens, woordvoerder van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. De vader van het slachtoffer liep zware brandwonden op toen hij zijn zoon probeerde te redden. Hij werd met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Belga

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken