Startpagina Actueel

Onderzoekers starten bedrijf Protealis op rond duurzame en lokale teelt van peulvruchten

Na tientallen jaren in het plantenonderzoek zetten Benjamin Laga en Jonas Aper een gedurfde stap in hun werk rond lokaal geteeld plantaardig eiwit. Vandaag houden ze hun bedrijf Protealis boven de doopvont. Als spin-off van de onderzoeksinstituten VIB en ILVO bogen ze op een waaier aan kennis en innovatieve technologieën.

De missie van de 2 jonge ondernemers is om eiwitrijke gewassen zoals peulvruchten terug aantrekkelijk te maken voor de Europese boeren. Hun eerste focus is het ontwikkelen van eiwitrijke sojavariëteiten met een hoge opbrengst. Voor de spin off is 6.000.000 euro startkapitaal opgehaald, bij private en publieke financiers.

Wetenschap, technologie en ondernemerschap

Benjamin Laga wordt CEO van Protealis. Hij werkte als...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Vleesvee in Vlaanderen: meten is weten

Vleesvee De weegresultaten van zijn Belgisch witblauwe runderen zijn belangrijke bedrijfsgegevens voor veehouder Bruno Vanhaelemeesch uit Watervliet. “Rendabiliteit was tot aan de welgekomen prijsstijgingen van dit jaar lange tijd een grote uitdaging in het vleesvee. Wie de cijfertjes niet op orde heeft, haalt het niet”, vertelt hij.
Meer artikelen bekijken