Boeren achter versaanbod krijgen gezicht in Aveve-winkels

In de versafdeling van de Aveve-winkels zal je voortaan ook de verhalen achter de producten kunnen ontdekken.
In de versafdeling van de Aveve-winkels zal je voortaan ook de verhalen achter de producten kunnen ontdekken. - Beeld: Arvesta

In het kader van de samenwerking breidde Aveve haar bestaande versaanbod ‘Lekker Lokaal’ uit met tal van nieuwe, lokaal geteelde groenten, fruit en zuivelproducten. Hiermee wil de winkelketen haar korte keten concept extra in de kijker zetten en de Vlaamse landbouwers verder ondersteunen.

Stefan De Clercq, Business Unit Director Franchise & Retail bij Arvesta: “Onze partner #Boerentrots leunt perfect aan bij sterk merk Aveve én Arvesta. Duurzaamheid zit in ons DNA en daarom zijn we in ons nieuwe winkelconcept, dat we in 2019 introduceerden, ook meer gaan inzetten op lokale en verse voedingsproducten recht van bij de boer. Via onze samenwerking met #Boerentrots hebben we dat aanbod ondertussen verder uitgebreid door nieuwe groenten, fruit en zuivelproducten toe te voegen aan het bestaande assortiment. We merken dat corona ervoor gezorgd heeft dat de Belg bewuster omgaat met wat hij in zijn winkelmandje legt en dat er meer vraag is naar duurzame, verse en lokale producten. Op die vraag van de consument willen we samen met #Boerentrots onze landbouwers verder ondersteunen.”

Landbouwers centraal in versafdeling

In de versafdeling van de Aveve-winkels zal je voortaan ook de verhalen achter de producten kunnen ontdekken. Zo lees je welke boer de wortelen geteeld heeft, van waar de tomaten komen en wie het verse appelsap gebrouwen heeft.

“Door onze boeren persoonlijk in de kijker te zetten in onze winkels, geven we hen de erkenning die ze verdienen. De verhalen achter de producten maken de klant bewust van de uiterst belangrijke rol die boeren spelen in ons voedingssysteem. Zij zorgen er elke dag voor dat we smaakvolle producten van de hoogste kwaliteit én made in Belgium op ons bord krijgen. We staan er vaak niet bij stil aan welke hoge kwaliteitseisen onze lokaal geteelde voeding voldoet in vergelijking met geïmporteerde producten. En dat mag best ook in de kijker gezet worden. Zo willen wij met Aveve ons steentje bijdragen en dat #Boerentrots gevoel verder aanwakkeren”, aldus Stefan De Clercq.

Arvesta - TD

Meest recent

Meest recent