Startpagina Actueel

Indonesiërs kunnen straks Belgisch witblauw rundsvlees eten

België en Indonesië hebben de basis gelegd voor een overeenkomst om Belgisch witblauw rundvlees naar het Zuidoost-Aziatische land te exporteren. Dat laat minister van Landbouw David Clarinval dinsdag weten, daags na een ontmoeting in Ciney met zijn Indonesische collega.

Leestijd : 1 min

Zuidoost-Azië is een zeer belangrijke markt voor onze Belgische kwaliteitsproducten. Het potentieel van de Indonesische markt zou echter verder kunnen worden benut. Daarom ben ik blij dat ik een ontmoeting heb gehad met de Indonesische minister van Landbouw, Syahrul Yasin Limpo, om de grondslagen te leggen voor een overeenkomst die ons in staat zal stellen Belgisch witblauw naar Indonesië uit te voeren", aldus Clarinval.

De minister wil ook de uitvoer van andere Belgische agrovoedingsproducten, zoals melk en groenten en fruit, blijven bevorderen. Zo wil hij het onder meer makkelijker maken voor nieuwe Belgische bedrijven die belangstelling hebben getoond voor de export van hun zuivelproducten naar Indonesië.

Belga

Lees ook in Actueel

Besnoitiose is nu een gereglementeerde ziekte

Veeteelt In overleg met de verschillende betrokken partijen werden recent 2 besluiten gepubliceerd om besnoitiose in België te voorkomen en te bestrijden. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Meer artikelen bekijken