Startpagina Actueel

Indonesiërs kunnen straks Belgisch witblauw rundsvlees eten

België en Indonesië hebben de basis gelegd voor een overeenkomst om Belgisch witblauw rundvlees naar het Zuidoost-Aziatische land te exporteren. Dat laat minister van Landbouw David Clarinval dinsdag weten, daags na een ontmoeting in Ciney met zijn Indonesische collega.

Leestijd : 1 min

Zuidoost-Azië is een zeer belangrijke markt voor onze Belgische kwaliteitsproducten. Het potentieel van de Indonesische markt zou echter verder kunnen worden benut. Daarom ben ik blij dat ik een ontmoeting heb gehad met de Indonesische minister van Landbouw, Syahrul Yasin Limpo, om de grondslagen te leggen voor een overeenkomst die ons in staat zal stellen Belgisch witblauw naar Indonesië uit te voeren", aldus Clarinval.

De minister wil ook de uitvoer van andere Belgische agrovoedingsproducten, zoals melk en groenten en fruit, blijven bevorderen. Zo wil hij het onder meer makkelijker maken voor nieuwe Belgische bedrijven die belangstelling hebben getoond voor de export van hun zuivelproducten naar Indonesië.

Belga

Lees ook in Actueel

Boerenlandschap Pajottenland geen kandidaat landschapspark meer

Actueel Boerenlandschap Pajottenland was kandidaat om in 2024 één van de 3 Vlaamse Landschapsparken te worden. De partners werkten sinds de zomer van 2022 aan een ambitieus masterplan, waarmee eind mei gekandideerd moest worden voor de finale selectie. De voorbije weken gaven verschillende Pajotse gemeenten echter aan de kandidatuur niet langer te willen ondersteunen. De provincie Vlaams-Brabant beslist daarom de kandidatuur niet in te dienen, bij gebrek aan lokaal draagvlak.
Meer artikelen bekijken