Startpagina Actueel

Condensdroogtechnologie: minder chemische kiemremmers en geen gas nodig

Bart Nemegheer en producent Engie zien heel wat voordelen in het gebruik van deze nieuwe techniek voor het drogen en bewaren van onder meer aardappelen, uien en sjalotten. “Het energiepositieve droog- en bewaarproces zorgt voor een duurzamere voedselproductie.” We zetten hieronder een aantal voordelen op een rijtje.

Aardappelen verliezen, afhankelijk van de weersomstandigheden, in een conventionele opslagruimte 10 tot 15 % van hun gewicht. Engie stelt dat met hun technologie de indroging beperkt zou worden tot 3%. “De aardappel behoudt grotendeels gewicht en omvang en heeft meer voedselrendement als resultaat. Een grotere aardappel is ook gemakkelijker te schillen, wat het schilafval bij nabewerking beperkt”, duidt Bart Nemegheer.

Minder suikers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Brouns: "De consument moet trots zijn op onze eigen wijn"

Fruit Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns heeft op 18 september druiven geplukt in de wijngaarden van het kasteel in het Limburgse Genoelselderen, nabij Riemst. Tijdens het werkbezoek riep de minister op om meer chauvinisme aan de dag te leggen voor producten uit eigen streek, in plaats van de voorkeur te geven aan ingevoerde buitenlandse producten. "Slechts 3% van de Belgen drinkt regelmatig Belgische wijn, terwijl 81% van de wijndrinkers aangeeft dat in de toekomst wel te willen doen", aldus de minister.
Meer artikelen bekijken