Startpagina Actueel

Wat met de laatste veemarkt in Rekkem?

Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister voor Dierenwelzijn, vindt dat de “laatste veemarkt in Rekkem overbodig is geworden in tijden waar de onlineverkoop piekt”. Dat zei hij in de commissie Dierenwelzijn in het Vlaams parlement.

Leestijd : 1 min

Het schrappen van die tussenstap uit de handelsketen zou een positieve impact hebben op het welzijn van de betrokken dieren. Ik heb een overleg opgezet met de uitbaters om te kijken op welke wijze die activiteiten in de toekomst in stand kunnen worden gehouden. Ik ben bereid om mee te denken aan diervriendelijke alternatieven, maar het is niet mijn bevoegdheid om de verhandeling van dieren op een andere manier te regelen.”

Vlaams parlementslid Bart Dochy (CD&V) vraagt om het kind niet met het badwater weg te gooien. “Het is daar niet de hel voor dieren. In Rekkem is gelukkig nog een markt waar prijsvorming gebeurt.”

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Vlaanderen heeft te weinig open natuur voor probleemwolven, vindt cd&v

Actueel Vlaanderen heeft te weinig open natuur en te weinig wilde fauna om probleemgevallen onder de wolven te onderhouden. Dat is een van de standpunten rond natuur waarmee CD&V naar de verkiezingen wil trekken. Op zondag 21 april worden de programmapunten afgeklopt tijdens het verkiezingscongres van de partij.
Meer artikelen bekijken