Startpagina Actueel

Meat+, een nieuw genetisch label voor rundvlees van Belgisch witblauw

Belgisch witblauw is al langere tijd een succesverhaal in België en ook steeds meer in het buitenland. Als producent van vlees van topkwaliteit zijn de Belgische slagers, verwerkers en consumenten al lang overtuigd van de kwaliteiten van het ras. Met de introductie van het genetische label ‘Meat+’ zullen Belgisch witblauw en de vleesveehouders de consument die op zoek is naar lokaal, smakelijk en mals vlees nog beter kunnen bedienen.

Kwaliteit en efficiëntie zijn nauw verbonden met het Belgisch witblauw ras. Met dank aan het gedegen onderzoek van de universiteiten van Luik en Gent is vastgesteld dat het ras nog vooruitgang kan maken in de homogeniteit van de vleeskwaliteit en vooral de malsheid van het vlees. Door DNA-analyses te combineren met observaties van karkassen in slachthuizen en uitsnijderijen hebben onderzoekers de genetische test "Meat+" ontwikkeld: dieren met dit label hebben een hogere garantie voor de malsheid van sommige stukken vlees die eerder niet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken