Startpagina Akkerbouw

Echte Belgische mosterd bij je stoemp of hotdog

“Wat we zelf telen, doen we beter”, is meestal het motto. Dat geldt ook voor de mosterdteelt. Momenteel komt ons mosterdzaad vooral uit Canada en Oekraïne. Omdat de toevoer uit Oekraïne toch wat wankel is, kan Abraham zijn mosterd beter uit België halen. Wie lust er nu geen goeie worst met stoemp en… echte Belgische mosterd?

Natuurlijk kennen we de gele en bruine mosterd van in onze velden, ingezaaid als groenbedekker. Maar als je eerlijk bent, kennen we het vooral als de gele pittige saus op onze hotdog, of als smaakmaker bij een goeie stoemp met worst, of bij savooikool met spek. Echte Belgische kost, daar hoort een idem Belgisch sausje bij.

Toch is dat niet het geval. Het is al lang zo dat Canada de hoofdproducent is van mosterdzaad, goed voor maar liefst 80% van de wereldwijde productie. Mosterdmaker Camp’s gaf...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Afgeronde eiwitprojecten tonen potentieel voor nieuwe eiwitketens

Akkerbouw Negentien projecten hebben de afgelopen jaren gewerkt om nieuwe samenwerkingsverbanden en eiwitketens te creëren rond duurzame en gezonde eiwitten voor mens en/of dier. Ze werden in 2021 geselecteerd tijdens de projectoproep van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij rond ‘Realisatie eiwitstrategie’ in het kader van het Vlaamse relanceplan. Nu de projecten zijn afgerond, is duidelijk dat er potentieel is voor de uitbouw van nieuwe eiwitketens in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken