Startpagina Actueel

Veel gesprekken vormen de start van de bedrijfsovername

Als adviesverlener is de begeleiding van een bedrijfsovername de mooiste job in de agrarische sector die bestaat. Voor de overnemer betekent het de verwezenlijking van een droom en de start van een eigen zaak.

Voor de adviesverlener betekent het dat alle registers moeten opengetrokken worden om in het oerwoud van alle regelgeving alle sociale, financieel-economische en juridisch-administratieve aspecten met elkaar te verzoenen en te optimaliseren voor de unieke situatie waarin elk bedrijf en elke overnemer verkeert.

Dit maar om te zeggen: geen enkele situatie is hetzelfde en elke overname is complex en per definitie maatwerk. We zullen enkele belangrijke aspecten bespreken in een artikelenreeks. In dit...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Nog maar weinig politieke steun om verder te doen met huidige stikstofdecreet

Actueel Het verkiezingsdebat van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) verliep met meer animositeit dan dat van Boerenbond een week eerder. De vertegenwoordigers van de politieke partijen waren vooral enthousiast om elkaar de zwarte piet toe te schuiven over alles wat verkeerd loopt voor de landbouwers, terwijl de nieuw aangereikte oplossingen op één hand te tellen waren. Wel opvallend was dat zowat elke politieke partij in Vlaanderen het stikstofdecreet wil herbekijken.
Meer artikelen bekijken