Startpagina Actueel

Willy Borsus krijgt opnieuw landbouwpost in Waalse regering

Wallonië heeft een nieuwe regering. Elio Di Rupo wordt voor de derde keer minister-president, Willy Borsus krijgt opnieuw de bevoegdheid landbouw toegewezen. De Waalse regering heeft voor het eerst ook een klimaatminister.

Leestijd : 1 min

Vrijdagmiddag legden de ministers van de nieuwe Waalse regering, bestaande uit PS, MR en Ecolo, de eed af.

PS-voorzitter Elio Di Rupo wordt voor de derde keer minister-president van Wallonië. Naast Di Rupo legde Christie Morreale de eed af als viceminister-president en minister van Werk, Sociale Actie, Gezondheid, en Gelijke Kansen. Pierre-Yves Dermagne, voormalig PS-fractieleider in het Waals parlement, wordt bevoegd voor Lokale Besturen en Huisvesting.

Bij de MR wordt uittredend minister-president Willy Borsus viceminister-president en minister van Economie, Buitenlandse Handel, Onderzoek en Innovatie, Ruimtelijke Ordening en Landbouw. Partijgenoot Jean-Luc Crucke blijft minister van Financiën en Begroting, bevoegd voor regionale luchthavens en sportinfrastructuur. Valérie De Bue wordt minister van Ambtenarenzaken, Administratieve Vereenvoudiging, Kinderbijslag, Toerisme, Erfgoed en Verkeersveiligheid.

Bij Ecolo wordt Céline Tellier, topvrouw van de milieukoepel Inter-Environnement Wallonie (IWE), minister voor Leefmilieu, Natuur, Dierenwelzijn en Rurale Renovatie. Philippe Henry van zijn kant wordt minister van Klimaat en krijgt ook de bevoegdheden Mobiliteit, Infrastructuur en Energie.

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken