Startpagina Akkerbouw

Seizoen van grondwitloof geopend in Zaventem

In Zaventem is zondag het seizoen van het grondwitloof officieel geopend. De traditionele Vlaamse seizoensgroente wordt anno 2019 aangeboden door honderd telers. Hun aantal daalt elk jaar.

De vzw Brussels Grondwitloof, de gemeente Zaventem en de provincie Vlaams-Brabant wilden met een officiële opening de seizoensgroente in de kijker stellen. Zaventem behoort tot de pioniersgemeenten rond Brussel waar grondwitloof ambachtelijk geteeld wordt. De groente ligt in de winkel van september tot eind mei. Deelnemers aan het openingsevenement brachten een bezoek aan drie grondwitloofbedrijven in Zaventem.

Vervoerd door een paardentram maakten ze kennis met de drie verschillende stappen van het teeltproces: zaad, wortel en forcerie (kropteelt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Europees brood en graanproducten bevatten te hoge concentraties van chemische stof

Granen Europese en vooral Belgische broden en graanproducten bevatten hoge concentraties van de chemische stof trifluorazijnzuur (TFA). Dat blijkt uit een steekproef van Bond Beter Leefmilieu (BBL) en PAN Europe, dat 66 graanproducten uit 16 Europese landen onder de loep nam. Drie van de vier Belgische geteste graanproducten staan in de top 10 van zwaarst besmette stalen uit de steekproef.
Meer artikelen bekijken