Startpagina Actueel

Animal Resistance bezet foie gras-boerderij in Bekegem

Dierenrechtenactivisten van Animal Resistance voerden het afgelopen weekeinde actie tegen een foie gras-producent in Bekegem, West-Vlaanderen. Zeker een tiental mensen heeft zich zelf vastgeketend aan de kooien van de eenden, maar de politie is hen momenteel aan het arresteren. Volgens minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voeren de activisten een achterhaalde strijd. Zowat 200 eenden bezweken door de inval.

Zaterdagochtend verspreidde Animal Resitance al beelden van de leefomstandigheden voor de dieren. "Nadat we de beelden van de kooien, de bedrade ondergrond waarin deze dieren moeten leven, de tientallen dode en gewonde eenden zagen, waren we allemaal erg van slag", vertelt woordvoerder Glenn Lemmens in een persbericht. De activisten zouden meermaals geprobeerd hebben om Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) te contacteren, maar kregen naar eigen zeggen geen antwoord.

De laatste Vlaamse foie gras-producent zou sowieso in 2023 de deuren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Frederik leidt Jong ABS

Actueel Jong ABS bestond al een hele tijd als jongerenwerking binnen het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). Voortaan gaat deze afdeling door het leven met een eigen structuur en eigen statuten. Voorzitter Frederik Vandenbroucke duidt in dit artikel het waarom van die stap en blikt vooruit naar de verkiezingen van 9 juni.
Meer artikelen bekijken