Startpagina Actueel

Limburgse horecazaken ontmoeten lokale landbouwers

Elk restaurant wil smaakvolle en verse producten op de kaart zetten. Toch zoekt men het vaak nog te ver. Horeca Vorming, Puur Limburg en de provincie Limburg willen de horeca stimuleren om bewust te kiezen voor lokale producten. Hierom nodigden ze vorige maand medewerkers uit de horeca uit om gedreven Limburgse land- en tuinbouwers die eerlijke, originele en streekgebonden topproducten brengen te ontdekken.

Op het programma voor de horecamensen stond een bezoek aan de biologische groententuinen, serres en zelfoogsttuin van De Wroeter in Hasselt, Kaasmakerij Karditsel en geitenboerderij ’t Goerenhof in Lummen, Distillerie ’t Stookkot in Stevoort, Beenhouwerij Martenshoeve in Alken, Wijndomein Hoenshof in Borgloon en Brouwerij Jessenhofke in Hasselt.

De korte keten

Producten aankopen via de zogenaamde ‘korte keten’...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Landbouworganisaties betogen tegen Europese begroting

Boerenprotest Landbouworganisaties uit heel Europa zijn op 16 juli naar het Luxemburgplein in Brussel afgezakt om een vuist te maken tegen het Europees Meerjarig Financieel Kader. De landbouworganisaties hekelen de plannen van de Europese Commissie, die volgens hen bespaart op landbouw en voedselproductie in onzekere tijden.
Meer artikelen bekijken