Proefkeuken in Roeselare neemt proces voor bereiding van voeding in een grootkeuken onder de loep

De FR&D hall zal toegankelijk zijn voor iedereen die onderzoek wil doen naar de kwaliteit van maaltijdcomponenten of volledige maaltijden bereid in een grootkeuken.
De FR&D hall zal toegankelijk zijn voor iedereen die onderzoek wil doen naar de kwaliteit van maaltijdcomponenten of volledige maaltijden bereid in een grootkeuken. - Foto: Vives

Deze proefkeuken is de eerste van een serie pilootinfrastructuur ten dienste van voedingsbedrijven, grootkeukens, maaltijdbereiders en zorg- en gezondheidsactoren. Het betekent een interessante aanvulling en versterking naast al bestaande pilootapparatuur, zoals die in de Food Pilot van ILVO.

De FR&D hall zal toegankelijk zijn voor iedereen die onderzoek wil doen naar de kwaliteit van maaltijdcomponenten of volledige maaltijden bereid in een grootkeuken.

Dit investeringsproject is een initiatief van Flanders’ Food met de financiële steun van minister Hilde Crevits, Het EFRO, provincie West-Vlaanderen, vzw Vlaams Huis van de Voeding, hogeschool Vives, ILVO, POM West-Vlaanderen, TUA West en diverse organisaties uit de zorgsector en uit de sector van de bereide maaltijden.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent