Boerenbond lanceert biodiversiteitscampagne in landbouwgebied

Het doel van de campagne is zoveel mogelijk landbouwers te helpen om bij te dragen aan meer boerennatuur en biodiversiteit op en rond hun bedrijf.
Het doel van de campagne is zoveel mogelijk landbouwers te helpen om bij te dragen aan meer boerennatuur en biodiversiteit op en rond hun bedrijf. - Foto: MV

Landbouwers werken van oudsher met de natuur en nemen vaak verschillende initiatieven ten gunste van biodiversiteit, waterkwaliteit en landschaps- en bodembeheer. Met de nieuwe campagne van Boerenbond en Boerennatuur Vlaanderen werken we concreet samen aan maatregelen om op een haalbare wijze bij te dragen aan biodiversiteit in het agrarisch gebied.

De campagne houdt in dat landbouwers een (gratis) boerENnatuurpakket kunnen bestellen: dit pakket combineert 2 nestkasten, een bijenhotel en eventueel een wildredder. De nestkasten huisvesten steenuil en zwaluw, het bijenhotel beschikt over minstens 1 m² bijenwand en de akoestische wildredder verjaagt wild voor de maaibalk in de buurt komt. Landbouwers kunnen dit pakket - dankzij de nieuwe niet-productieve investeringen uit het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) - eenvoudig en kostenloos bestellen via www.boerenbond.be/boerennatuurpakket. Boerennatuur Vlaanderen ondersteunt de landbouwers met de administratie, bestelling én levering aan huis. Op deze manier ontzorgen we landbouwers maximaal van deze aanvraag zodat zij zo vlot mogelijk het boerENnatuurpakket kunnen bekomen. Bovendien wordt dit pakket geleverd met enkele belangrijke tips om de maatregelen op een correcte manier op het landbouwbedrijf toe te passen.

De nieuwe niet-productieve investeringen uit het VLIF bieden naast kansen voor biodiversiteit bovendien ook heel wat mogelijkheden inzake bodem-, water- en landschapsontwikkeling. Boerennatuur Vlaanderen zal het komende jaar ook hierrond heel wat demonstraties en toelichtingen voor landbouwers verzorgen.

Boerenbond

Meest recent

Meest recent