Startpagina Veeteelt

Ondanks vleesschandalen blijft de Belg verslingerd aan zijn biefstuk

Het thuisverbruik van vers vlees daalde het voorbije jaar lichtjes van 18,2 kg per hoofd naar 17,5 kg, maar vlees blijft een belangrijke plaats innemen in het voedingspatroon van de Belg.

Dat leidt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw (VLAM) af uit een onderzoek dat het liet uitvoeren door GfK Belgium en iVox.

De invloed van vleesschandalen in slachthuizen en in kwekerijen van runderen, kippen en varkens doen de Belg dus niet zo massaal afhaken, als men zou kunnen verwachten. Wel kiest de Belgische consument voor vlees van de beste kwaliteit en wisselt hij zijn portie vlees wat vaker af met gevogelte, vis en vegetarisch. “Doorslaggevend in de keuze voor vlees zijn de smaak, de eetgewoonten en de voedzaamheid...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Zien we binnenkort meer productief kruidenrijk grasland op Vlaamse bodem?

Veeteelt Hooibeekhoeve, Inagro en UGent/HoGent onderzoeken momenteel op 3 locaties of het telen van productief kruidenrijk grasland – een meerjarige mengteelt van verschillende soorten grassen, vlinderbloemigen en kruiden – op Vlaamse velden een goed idee is. De onderzoekers zien alvast veel voordelen van de teelt. Nu zoekt Hooibeekhoeve landbouwers die op hun percelen ook aan de slag willen met graskruidenmengsels.
Meer artikelen bekijken