Startpagina Akkerbouw

Het voedselpatroon van de moslim doorgronden

Het aantal moslims in België neemt al jaren alsmaar toe. Je zou er een muur rond kunnen bouwen, maar je kan in deze grote populatie ook kansen zien. Een moslim moet toch ook eten? Maar wat eten ze en hoe gedragen ze zich als consument? Het zijn vragen waarop eerst een antwoord gevonden moet worden, vooraleer men actie kan ondernemen.

België kent een schat aan culturen. In het begin van 2014 was 19 % van de Vlaamse bevolking van buitenlandse afkomst. Hiermee worden mensen bedoeld met een vreemde nationaliteit, vreemdelingen die Belg geworden zijn, en Belgen met buitenlandse ouders. 46 % van die bevolking is afkomstig van binnen de EU. Volgens de studiedienst van de Vlaamse Regering in 2016 komt een kwart van mensen met buitenlandse afkomst uit onze buurlanden, gevolgd door de Maghrebijnse landen (m.a.w. landen in het noordwestelijke deel van Afrika: Marokko,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

‘Alarmerende’ concentraties TFA gevonden in Europese wijnen

Actueel Concentraties trifluorazijnzuur (TFA), een korteketen-PFAS die geproduceerd wordt door de ontbinding van andere PFAS-verbindingen, zijn alarmerend toegenomen in Europese wijnen. Dat zegt het meest recente rapport van het Pesticide Action Network Europe (PAN Europe). De studie vond de forever chemical terug in alle recent geanalyseerde wijnen, met een aanzienlijke stijging van de concentraties in de afgelopen jaren.
Meer artikelen bekijken