Startpagina Archief

Twee passies combineren

om ervan te leven

In de Champagnestreek kunnen trekpaarden zich nuttig maken in de wijngaarden. Op naar Avize, meer bepaald naar het domein Waris-Larmandier, waar wij een gesprek hadden met de familie Larmandier, wijnbouwers, en Jérôme De Juriew, die instaat voor het bewerken van de bodem.

Niet zo ver van het wereldvermaarde Epernay, vinden we het Champagnehuis Waris-Larmandier, dat zo’n dertig jaar actief is op om en bij de 4,75 ha. Het is ongeveer 8 jaar geleden dat het bedrijf de biodynamische toer opging. Zowaar een kleine revolutie in de manier van werken, o.a. door het inzetten van trekpaarden in de wijngaarden.

Jean-Philippe Larmandier kwam in 2009 naar het domein en bewerkstelligde voor een groot deel deze ommezwaai. Zijn doel? Een natuurlijke en hoog kwalitatieve champagne op de markt brengen.

De chemie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen