Startpagina Archief

“Er is veel onzekerheid over arbeiders en afzet, maar het voornaamste is om gezond te blijven !”

Vlamingen mogen dan al verzot zijn op witte asperges, Stéphane Lejeune van Regalys in Haspengouw teelt op een biologische manier groene asperges. De oogst start heel binnenkort. “Ik ben dringend op zoek naar 15 medewerkers om de asperges te steken.” Er leeft ook grote onzekerheid over de afzet.

Emile Lejeune, afkomstig uit de streek van Visé, vestigde zich in het prille begin van de vorige eeuw in Geer, een klein dorpje in Haspengouw. Daar stichtte hij Mon Jardin, de conservenfabriek voor fruit en groenten. “René, de zoon van Emile, kocht de Kamerijckhoeve in Gingelom en zijn zoon Jean begon te werken in de akkerbouw en tuinbouw”, vertelt Stéphane Lejeune, de zoon van Jean.

Groene asperges

Vader Jean teelde onder andere bonen, spinazie, wortelen en pastinaak. In 2004 begon dan het verhaal van de groene...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Europese politici nemen stelling over GLB-voorstel

Buitenland Het Europees Parlement stelde op 10 september een aantal eisen op voor het volgende Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Ook de lidstaten bediscussiëerden het voorstel van de Commissie op de informele Landbouwraad in Kopenhagen, maar wachten in de eerste plaats op meer informatie.
Voir plus d'articles
Meest gelezen