Startpagina Actueel

Teambuilding op de boerderij met FarmFun kan nu in heel Vlaanderen

FarmFun startte in 2015 in Bocholt. Patrick Weltjens en Caroline Van Dijck runden een melkveebedrijf met 150 koeien. Ze beslisten om te diversifiëren en lanceerden teambuildings voor bedrijven en verenigingen. Dit jaar zwaaien nog 2 boerderijpoorten open: op 1 juli die van Yves Wildemauwe en Evelien De Roo in Aalter en heel binnenkort in Geel met Rob Dierckx en Ingrid Lenaerts als ‘chief executive farmers’.

Leestijd : 3 min

Koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen: dát zijn de 3 sleutelwoorden bij FarmFun. Met de Farm Games en Farm Expert Games krijgen deelnemers uiteenlopende challenges voorgeschoteld. Een leuke mix van denken en doen om de teamgeest te versterken.

De setting? Het erf, de stallen en de weiden rond een melkveebedrijf. Net als in de 4 andere FarmFun-vestigingen zwaaien ook in Aalter en Geel de koeien de plak. Beide landbouwgezinnen namen het bedrijf over van hun ouders en vonden de voorbije jaren moeilijk groeimogelijkheden.

Het sociale karakter is het uitgangspunt

Rob Dierckx en Ingrid Lenaerts: “We leiden het bedrijf in Geel sinds 2017 en hebben ruim 300 melkkoeien. Het is onze passie en we zijn erg ambitieus. Maar uitbreiden is vandaag de dag niet evident. De oplossing lag dus in nevenactiviteiten. Toen we kennismaakten met het FarmFun-concept waren we meteen enthousiast. We zijn allebei heel sociaal, maar als melkveehouder heb je binnen je job niet zoveel contact met mensen. Bij teambuildings is dat net het uitgangspunt. Bovendien vinden we het superleuk om mensen te laten kennismaken met het leven op de boerderij. We hebben dan ook niet lang getwijfeld!”

Rob Dierckx en Ingrid Lenaerts leiden een melkveebedrijf.
Rob Dierckx en Ingrid Lenaerts leiden een melkveebedrijf. - Foto: FarmFun

Eenzelfde verhaal bij hun Aalterse collega’s Yves en Evelien: “We missen het contact met mensen op de boerderij. En met onze 150 koeien hebben we stilaan een plafond bereikt. In onze streek is immers weinig grond voorhanden.”

Yves en Evelien: Corona gaf de tijd om ons grondig voor te bereiden.
Yves en Evelien: Corona gaf de tijd om ons grondig voor te bereiden. - Foto: FarmFun

“Dus ook wij zagen in FarmFun meteen een opportuniteit. Al stap je daar na 20 jaar focussen op melkvee niet zomaar in. Het is een totaal andere business en wij wilden het 100 % goed doen. We hebben er lang over nagedacht maar zijn er nu helemaal klaar voor. Zonder corona waren we misschien al gestart. Maar die hele crisis gaf ons de tijd om alles grondig voor te bereiden.”

Weer- én coronaproof

Wanneer de coronasituatie het toelaat, zijn bedrijven en verenigingen meteen welkom op de FarmFun van Rob en Ingrid in Geel. “We ontvangen groepen van 10 tot 100 personen. Regen op de geplande teamdag? Geen enkel probleem. Onze stallen en hangar zijn groot genoeg om alle teambuildingopdrachten binnen te kunnen doen. Weer of geen weer: de sfeer zit er altijd in! De proeven zijn bovendien volledig coronaproof en alles gebeurt in open lucht of hele grote ruimtes. De gezonde boerenbuiten geeft ons een streepje voor in de markt. Het doel: minstens 200 groepen in het eerste jaar!”

Op 1 juli is het vervolgens de beurt aan Aalter. Yves en Evelien bouwen momenteel een ontvangst- en eetruimte en hebben straks eveneens plaats voor 100-koppige groepen. “We trekken zelfs nog een extra gebouw op om bepaalde opdrachten binnen te kunnen doen. Waar wij het meeste naar uitkijken? Onze bezoekers soigneren! Minstens even goed als onze dieren. De media schetsen daar soms een totaal verkeerd beeld van. Met FarmFun krijgen we de kans om dat bij te stellen.”

FarmFun in elke provincie

Patrick Weltjens is maar wat fier op de twee nieuwe telgen in de FarmFun-stal. “We hadden met Essen al een vestiging in het Antwerpse, maar voor bedrijven uit pakweg Herentals, Heist-op-den-Berg en Turnhout bleken de files rond Antwerpen toch vaak een drempel. Nu kunnen ze dus terecht bij Rob en Ingrid in Geel. En als op 1 juli Yves en Evelien in Aalter openen, maken we onze ambitie helemaal waar: minstens één vestiging in elke Vlaamse provincie. Maar we blijven verder zoeken naar melkveehouders die hun activiteiten willen uitbreiden.”

Wie straks ook een ‘funfarmer’ wil worden, moet wel over een aantal specifieke skills beschikken. Patrick Weltjens: “Een melkveebedrijf runnen is natuurlijk iets helemaal anders dan teambuildings organiseren. Je hebt voeling nodig met het bedrijfsleven en moet groepen kunnen enthousiasmeren. Een mens is nu eenmaal kritischer en veeleisender dan een koe. Rob, Ingrid, Yves en Evelien hebben de juiste instelling en vaardigheden. Met onze ondersteuning en de troeven van een geolied concept maken zij FarmFun Geel en FarmFun Aalter gegarandeerd tot een succes!”

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Nederland moet meer maatregelen nemen tegen stikstofuitstoot landbouw

Stikstof De plannen die in Nederland op nationaal en provinciaal vlak zijn opgesteld om de uitstoot van stikstof door de landbouw in de komende 10 jaar flink terug te dringen, gaan niet ver genoeg. Voorgenomen maatregelen, zoals het uitkopen van grote uitstoters, helpen wel, maar zijn niet voldoende om de vastgelegde doelen te halen.
Meer artikelen bekijken