Startpagina Akkerbouw

Precisiebemesting: waar staan we vandaag?

Als landbouwer is het steeds een uitdaging om optimaal te voorzien in de stikstofbehoefte van het gewas en om tegelijk het nitraatresidu in de bodem zo laag mogelijk te houden. Precisiebemesting – waarbij we rekening houden met de variatie binnen een perceel – wordt vaak naar voren geschoven als één van de maatregelen die de landbouwer hierbij kunnen helpen.

In het Vlaio-project ‘precisiebemesting met dierlijke mest’ onderzoeken KU Leuven, Bodemkundige Dienst van België en Hooibeekhoeve het effect van verschillende precisiebemestingsscenario’s op de gewasopbrengst en het nitraatresidu.

Twee jaar veldproeven leren ons dat de resultaten uiteenlopend zijn en dat het vertalen van de waargenomen variatie in een concreet bemestingsadvies steeds met de nodige expertise en voorzichtigheid dient te gebeuren.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Negatief advies voor 6 agrisolarprojecten

Akkerbouw Van de 9 agrisolarprojecten die werden ingediend, kregen er al 6 een negatief advies van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij omdat ze veeleer een zonnepark zijn dan een combinatie van zonnepanelen met akkerbouw. Dat antwoordt Vlaams minister van Landbouw en Omgeving Jo Brouns (cd&v) op een schriftelijke vraag van zijn partijgenote Mien Van Olmen.
Meer artikelen bekijken