Startpagina Economie

Ducarme maakt 2,4 miljoen euro vrij voor onderzoek naar dieren- en plantengezondheid

Federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) trekt 2,4 miljoen euro uit om tien onderzoeksprojecten rond de gezondheid van planten en dieren te financieren. Het gaat onder meer om onderzoek dat voor een alternatief moet zorgen voor de insecticide fipronil, die vorig jaar in eieren opdook, en om manieren om de varkenspest beter te bestrijden, maakt Ducarme vandaag bekend.

Leestijd : 1 min

Ziektes bij planten en dieren zijn zowel voor de volksgezondheid als voor de economie bijzonder schadelijk, stelt Ducarme. "Onderzoek speelt dus een cruciale rol. Met deze enveloppe van ongeveer 2,4 miljoen euro leveren we een bijdrage aan de strijd die verschillende sectoren leveren tegen ziektes bij dieren. We laten hen beter anticiperen op het risico dat dit soort ziektes met zich meebrengt."

Van de tien projecten die op steun kunnen rekenen, hebben er zes betrekking op dierengezondheid en vier op plantengezondheid.

Belga

Lees ook in Economie

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken