Startpagina Archief

Rooi suikerbieten in functie

van de omstandigheden

Momenteel wordt er gerooid voor directe levering aan de fabriek. Men kan de reinigingsintensiteit wat verhogen om zoveel mogelijk grondtarra te verwijderen. Wanneer we straks rooien voor langdurige bewaring, moeten we met een andere benadering de machines afstellen om bewaarverliezen te beperken, zo geeft het Bieteninstituut aan.

Rooidiepte, draaisnelheid van de zeefraderen, het type geleidingsrekken en de afstand tot de reinigingszonnen zijn bepalende factoren voor een goede afstelling. Probeer niet de laatste kilo grond te verwijderen, zeker niet wanneer de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen