Startpagina Melkvee

Bezoekboerderij De Biezenhoeve: “Ik heb weinig me-time, maar ik krijg zo veel energie van die bezoeken”

Op De Biezenhoeve kan je terecht voor… bijna elke activiteit. Voor jong en oud heeft Sofie Vanpeperstraete activiteiten voorzien. Verjaardagsfeestjes voor de kleinsten, teambuildings voor volwassenen,… “Er kruipt heel wat tijd in, en ik heb weinig me-time, maar ik haal hier zoveel voldoening en energie uit!”, klinkt het. “En ik ben blij dat we er ook wat educatie aan kunnen koppelen.”

Sofie Vanpeperstraete en haar man Geert Vandenbussche baten samen een melkveebedrijf uit in Watou, De Biezenhoeve. In 2000 namen ze die namelijk over van Geerts ouders. “Toen Geerts vader gestorven was, kregen we de vraag van de moeder om het over te nemen. Mijn man had een landbouwopleiding gevolgd, maar ik kwam niet uit een landbouwersgezin. Voor mij was dat wennen, er kwam veel op ons af. Ik leerde koeien melken en leerde het landbouwersleven zo echt waarderen”, vertelt Sofie. Het bedrijf kende een enorme evolutie: In 2020 ziet het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken