Franse restaurants moeten herkomst vlees aantonen vanaf maart

meat-569073_1920

Voor rundsvleesgerechten gelden die maatregelen al sinds 2002. Voor kip, varkensvlees, lamsvlees en schapenvlees golden ze vooralsnog enkel in supermarkten en beenhouwerijen. De uitbreiding van de maatregelen is een antwoord op de toenemende interesse van consumenten in de oorsprong van voeding, maar het moet ook de consumptie van lokaal vlees verhogen, op plekken zoals schoolkantines.

Momenteel komt de helft van het vlees dat daar geserveerd wordt immers uit het buitenland, stelt het landbouwministerie. "We hebben hier lang aan gewerkt, zodat ouders eindelijk kunnen weten of de kip in de schoolkantine van hun kinderen van Frankrijk of Oekraïne of Brazilië komt, en hetzelfde geldt voor restaurants", zei Frans minister van Landbouw Julien Denormandie eerder volgens nieuwssite Politico.

De Franse krant Le Parisien berichtte dat het decreet donderdag in het Franse staatsblad zou verschijnen, wat landbouwminister Denormandie bevestigde.

Belga

Meest recent

Meest recent