Startpagina Akkerbouw

“Champignons of groenten, we zeggen geen ‘nee’ tegen een uitdaging”

Jong en ambitieus, zo zou je Maarten en Vincent Van Schoonbeek kunnen noemen. Samen met hun vader Eugene baten deze vitale dertigers hun, zoals ze het zelf noemen, ‘erg gemengd’ bedrijf uit. “We hebben groenten, traditionele akkerbouw, veeteelt en korte keten. En dat loopt goed”, vertelt Maarten. “We probeerden champignons en een biologische kippenstal, maar van het een werden we allergisch, en het ander kwam niet van de grond.”

M aarten en Vincent zetten zich nu al 15 jaar in op het gemengde bedrijf. Dat is het bedrijf van hun grootouders dat ze verderzetten, na hun vader. Hun kennis en ervaring haalden ze uit avondonderwijs en heel wat praktijkervaring op het bedrijf zelf. Ze volgden geen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken