Startpagina Melkvee

Uut hooi: Kwalitatievere melk met veel gras en hooi in het rantsoen

Lekkere kaas kan je krijgen als je je koeien veel gras en hooi voert. Voor Aleid Blitterswijk is dat al elke dag realiteit. “Het is een duurzame manier van werken. We willen toch naar meer grondgebonden landbouw?”, vertelt hij enthousiast. Zijn tip: “Als je 2 koeien hebt per ha, kan je je dieren voor een heel jaar voer voorzien.”

Het optimaliseren van een bedrijf komt de laatste 10 jaar overeen met denken over duurzaamheid en zo handelen. Elke landbouwer kan dat op zijn manier. Voor de Utrechtenaar Aleid Blitterswijk is dat streven naar een meer grondgebonden landbouw. Hij is aardappelteler, maar vooral een melkveehouder met een missie. “Zeven jaar geleden begon ik na te denken over waarom we inkuilen. Het wordt ons geadviseerd dat te doen, maar eigenlijk vind ik het een bijzonder idee. We hebben buiten zo veel vers gras, als we het daar eens op houden, dat we...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken