Startpagina Melkvee

Je moet vertrouwen hebben in de kwaliteit van je eigen ruwvoeder

Met het project Protecow wil men door middel van een betere voederefficiëntie de rentabiliteit van melkveebedrijven verbeteren. Dat doen ze via rechtstreekse uitwisseling van kennis en ervaring tussen 5 partners en 18 melkveehouders. Ook de stikstofinput en de import van sojaschroot wil men doen dalen.

In tijden van videogesprekken en webinars, volgde onze redactie online een rondleiding op het melkveebedrijf Le Bailli van Bruno Massart. Bruno is één van de 18 boeren die deelnamen aan het project Protecow. Zes Waalse, 6 Vlaamse en 6 Noord-Franse bedrijven wisselden hun kennis uit. Het project duurde 4 jaar en eindigde einde 2020. Vijf organisaties werkten samen aan dit Frans-Belgisch grensoverschrijdend project: Inagro, ILVO, ACE, Idele en CRA-W. Het project werd gefinancierd met Europese fondsen in het Interreg V-programma France- Wallonie- Vlaanderen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken