Startpagina Groenten

Haacht laat titel ’Witloofgemeente’ aan Kampenhout

Naar aanleiding van de sluiting van de witloofveiling in Kampenhout eiste buurgemeente Haacht de voorbije week de titel van ’witloofgemeente’ op, waarop in Kampenhout echter negatief gereageerd werd. Ook Steenokkerzeel eiste overigens de titel op. In een mededeling wijst Haacht erop dat de strijdbijl intussen begraven werd, Kampenhout de regionale ’witloofgemeente’ mag blijven en Haacht zich tevreden stelt als ’gemeente van het Witte Goud’.

Leestijd : 1 min

"Haacht is niet alleen bekend voor witloof, maar ook voor haar asperges. Aangevuld met de diverse smaken van het witgoud bier dat in Haacht gebrouwen wordt, maakt dit van Haacht de gemeente van het witte goud. Haacht steekt de hand uit naar haar buurgemeenten Kampenhout met haar witloof, Keerbergen met haar asperges en Boortmeerbeek met haar smaken bier. Haacht verenigt de drie en maakt er haar ’Wit Goud’ van”, aldus een mededeling van het gemeentebestuur. Het horecaplan dat het gemeentebestuur op 19 april voorstelt, zal volledig in het teken staan van ’Haacht, gemeente van het Witte Goud’.

Belga

Lees ook in Groenten

Uientelers zijn voorbereid voor de toekomst

Groenten Op 24 januari 2023 organiseerde het Departement Landbouw en Visserij een studienamiddag met als thema ‘Uien telen in een veranderend klimaat’. Dankzij het gevarieerde programma waarin diverse thema’s als bemesting, irrigatie, bewaring en afzetmarkt aan bod kwamen, konden we rekenen op meer dan 100 aanwezigen.
Meer artikelen bekijken