Opgelet voor campylobacter bij braadkippen

Eens aanwezig, verspreidt campylobacter zich razendsnel doorheen de stal/toom.
Eens aanwezig, verspreidt campylobacter zich razendsnel doorheen de stal/toom. - Foto: Dries Aerts

Campylobacter is een bacterie die, zowel globaal als nationaal, een erkend probleem vormt met betrekking tot voedselveiligheid. In de westerse wereld is deze bacterie de belangrijkste oorzaak van bacteriële maag-darminfecties bij de mens. In Europa worden er jaarlijks ongeveer 250.000 gevallen geconstateerd, wat campylobacter de meest gerapporteerde voedselpathogeen maakt. In België zijn er ongeveer 6.000 gerapporteerde gevallen per jaar. Naar schatting zijn 50-80% van deze humane campylobacterinfecties gerelateerd aan de consumptie van...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent