Vijf jaar Ünlü ploegenimport

Marc Strobbe importeert ondertussen ruim 5 jaar Ünlü ploegen.
Marc Strobbe importeert ondertussen ruim 5 jaar Ünlü ploegen. - Foto: MS

Ünlü is een bedrijf dat in hoofdzaak gespecialiseerd is in ploegen, schijveneggen en cultivatoren. Het bedrijf werd opgericht in 1971 in Manisa (Turkije) waar zij beschikken over een fabriek van 13.000 m² binnenruimte en nog eens 20.000 m² buitenruimte. Een tweede en derde fabriek van dezelfde omvang zijn ondertussen ook reeds in gebruik genomen, waardoor ze nu meer dan 500 mensen kunnen tewerk stellen.

De ploegen worden vervaardigd uit materialen die aan hoge kwaliteitsnormen voldoen en met gebruik van de modernste productietechnieken zoals CAD/CAM ontwerp, lasersnijmachines en lasrobots. Om corrosie tegen te gaan worden alle onderdelen gezandstraald en gepoederlakt en nadien geassembleerd.

Compleet uitgerust

In 2015 kwam Marc Strobbe de fabrikant tegen en na enkele bezoeken ter plaatse werd hij invoerder voor België. De ploegen die hij levert gaan van 2 tot 13 scharen. Aangezien de fabriek niet dichtbij is probeert Strobbe zelf een uitgebreide stock aan te houden om levertijden te beperken. De invoerder focuste van in het begin op de wentelploegen in een zeer complete uitrusting. Ze hebben een lang rister, voorzien van lange schaarpunten, grote voorscharen en mestinleggers. Deze configuratie maakt het mogelijk om in vele omstandigheden te kunnen ploegen.

Door de lange verwisselbare schaarpunten kan er ook in hele droge condities geploegd worden. Het lange universele rister zorgt voor voldoende ruimte in de voor, zodat banden van 65 cm breed mogelijk zijn en de grond goed gekeerd wordt. De brede voorscharen zorgen er dan weer voor dat groenbemesters en maïsstro goed ondergeploegd wordt. De mestinleggers bewijzen hun nut bij extra lange gewassen.

Marc Strobbe biedt modellen aan met een totale hoogte van 1,86 m met mechanische of hydraulische verstelling. Het mechanisch verstelbaar model in 4 stappen heeft een werkbreedte van 30-35-40 of 45 cm per snede. Hydraulisch verstelbare uitvoering heeft een werkbreedte van 25 tot 50 cm.

Meest recent

Meest recent