Startpagina Pluimvee

Fipronil in eieren: onderzoek aan de gang

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt in welke voedingsmiddelen eieren zijn gebruikt waar mogelijk het gif fipronil inzit, zegt een woordvoerster. De inspectiedienst waarschuwde consumenten maandag om eieren waar een te hoog fipronil-gehalte in zit met bepaalde codes erop niet te eten.

Eén code had betrekking op eieren die een "acuut gevaar voor de volksgezondheid" opleveren. "Bij die code gaan we na in welke voedingsmiddelen de eieren terecht zijn gekomen, aldus de NVWA-zegsvrouw.

Wanneer het onderzoek is afgerond kon zij niet zeggen.

Eieren worden verwerkt in tal van producten, waaronder mayonaise, kant-en-klaar maaltijden, ijs, brood, kroketten, pasta, pannenkoeken, ontbijtgranen en chocolade.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ammoniakuitstoot in Vlaanderen halveert door inspanningen

Stikstof De ammoniakuitstoot was op 3 juni onderwerp van discussie tijdens de Commissie Leefmilieu. De uitstoot van stikstofoxiden en van ammoniak zal volgens minister Brouns (cd&v) de komende jaren halveren in Vlaanderen. Dat is vastgelegd in maatregelen met een reductie op het niveau van diersoorten, namelijk voor varkens 60% in niet-AEA-stallen (ammoniakemissiearm) en voor rundvee 25%.
Meer artikelen bekijken