Startpagina Melkvee

VLAM: Belgische zuivelsector steeds duurzamer

De Belgische zuivelsector gaat steeds duurzamer te werk. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de sectorbrede duurzaamheidsmonitor, die het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) dinsdag heeft bekendgemaakt.

In 2012 startte de Belgische zuivelindustrie overleg op met de landbouworganisaties om enerzijds de duurzaamheidsinspanningen van de zuivelsector in kaart te brengen en anderzijds te onderzoeken hoe melkveehouders nog meer gesensibiliseerd kunnen worden. Dat leidde in 2014 tot de start van een sectorbreed duurzaamheidsprogramma gericht op zowel de productie (melkveebedrijven), het vervoer als de verwerking (zuivelfabrieken).

De vooruitgang bij de melkveebedrijven wordt in kaart gebracht met een duurzaamheidsmonitor, die peilt naar 35...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

88% van de Belgen consumeert te weinig zuivelproducten

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt de belangrijke plaats van zuivel in de nieuwe voedingsaanbevelingen. In dit advies wordt een dagelijkse hoeveelheid van 250-500 g per dag van melk en melkproducten aanbevolen. 88% van de volwassen Belgen voldoet hier echter niet aan.
Meer artikelen bekijken