Selectief droogzetten is een haalbare kaart in Vlaanderen

Droogzetten is een belangrijk moment voor de uiergezondheid. Er wordt desondanks vaak te weinig aandacht en tijd aan besteed. Een goede hygiëne (propere melkstal, uier en handen) en de juiste techniek helpen nieuwe infecties te vermijden en zijn cruciaal om selectief droogzetten succesvol toe te passen.
Droogzetten is een belangrijk moment voor de uiergezondheid. Er wordt desondanks vaak te weinig aandacht en tijd aan besteed. Een goede hygiëne (propere melkstal, uier en handen) en de juiste techniek helpen nieuwe infecties te vermijden en zijn cruciaal om selectief droogzetten succesvol toe te passen. - Foto: Zyncke Lipkens

Overmatig antibioticagebruik in de diergeneeskunde vormt een gevaar voor de volksgezondheid omdat het bijdraagt aan de selectie en spreiding van antibioticaresistentie.

In de melkveesector is het gebruikelijk om koeien systematisch droog te zetten met langwerkende antibacteriële middelen, de zogenaamde algemene droogzettherapie (ADZT). Dit wordt gedaan om bestaande infecties te genezen en om te voorkomen dat nieuwe infecties optreden tijdens de droogstand.

...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent