Startpagina Melkvee

FrieslandCampina laat mozzarella maken bij A-Ware

FrieslandCampina laat mozzarella maken bij A-Ware. FrieslandCampina levert daarbij haar melk, kennis en recepten en zal ook de verkoop van de kaas voor zijn rekening nemen. A-ware verwerkt de melk tot mozzarellakaas in de nieuwe mozzarella-productielocatie in Heerenveen, in het hoge Noorden van Nederland. FrieslandCampina sloot haar enige eigen mozzarella-fabriek in Bree in het begin van dit jaar.

Leestijd : 2 min

De bouw van de nieuwe mozzarella-productielocatie vindt zijn oorsprong in een eerder aangekondigde samenwerking tussen A-ware en Fonterra, voor de productie van 45.000 ton mozzarella. Na een strategische heroriëntatie van Fonterra is de overeenkomst voor mozzarella beëindigd en vervolgens hebben FrieslandCampina en A-ware een nieuwe overeenkomst van dezelfde omvang gesloten. Van de 45.000 ton wordt een derde doorverkocht aan Fonterra. Het bestaande partnership tussen Fonterra en A-ware voor de afname van wei en room blijft ongewijzigd.

Hans Meeuwis, President FrieslandCampina Dairy Essentials: “Mozzarellakaas blijft een aantrekkelijk groeisegment. We bouwen hiermee onze internationale positie in mozzarellakaas verder uit. We verbreden het aanbod voor onze klanten en het stelt ons in staat onze productportfolio verder uit te breiden. Partnerships zijn, naast slim investeren in onze eigen productielocaties, een belangrijk onderdeel in onze strategie om meer waarde te creëren. Het eerder aangekondigde partnership met de DMK Group past hier ook in.”

Volgens FrieslandCampina heeft het contract met A-Ware dus geen gevolgen voor de bestaande samenwerking met DMK, een vooral Duitse coöperatie. DMK moderniseerde en vergrootte voor de productie van mozzarella voor FrieslandCampina een productielocatie nabij Osnabrück.

Lees ook in Melkvee

Zonne- en windenergie combineren voor een gelijkmatigere voorziening

Agribex Een landbouwbedrijf kan niet zelfvoorzienend genoeg zijn. Leen Mertens en haar vader kozen er 3 jaar geleden bewust voor om extra zonnepanelen te leggen, en om dit te combineren met een windmolen en batterijen voor opslag. “Zo kunnen we het maximum uit ons bedrijf halen”, vertelt Leen.
Meer artikelen bekijken