Startpagina Aardappelen

Hoe meedraaien in een steeds belangrijker wordende aardappelsector?

De Belgische aardappel doet het goed, zowel in productie als in verwerking. Al jaren zijn we koploper. De vraag blijft of dit wel zo zal blijven. Guy Vandepoel, lid hoofdbestuur van Boerenbond, en Romain Cools, secretaris van Belgapom, zijn alvast overtuigd dat de aardappelsector een mooie toekomst tegemoet gaat in een wereld waar de aardappel meer en meer gewild is.

In vergelijking met de andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk en Polen doet de Belgische aardappelproductie het lang niet slecht, en groeit zelfs sneller. 7,5 % van de Europese productie is van Belgische afkomst, wat België in de top 6 van de aardappelproducenten plaatst. Niet te verwonderen dat aardappelen met 53 % van de productiewaarde het belangrijkste akkerbouwproduct was in Vlaanderen in 2015. Het areaal in Vlaanderen is dan ook groter dan in Wallonië. In ieder geval steeg het totaal aardappelareaal in België...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Meer artikelen bekijken