Startpagina Bedrijfsnieuws

Greenyard verkoopt logistiek bedrijf in Portugal

De Belgische groente- en fruitreus Greenyard verkoopt zijn logistieke onderneming Greenyard Logistics Portugal via een managementbuy-out. Dat meldt Greenyard maandag in een persbericht zonder financiële details te geven. Greenyard Logistics Portugal is sinds 2001 actief in transport en logistiek van voedingsmiddelen, met een sterke focus op bederfelijke voedingsmiddelen, waaronder fruit en groenten.

Leestijd : 1 min

De Portugese onderneming zal eigendom worden van het huidige managementteam, Vitor Figueiredo en Manuel Rodriguez, die respectievelijk CEO en COO van het bedrijf blijven. De definitieve afronding van de overeenkomst wordt in de komende maanden verwacht. Volgens Hein Deprez, co-CEO van Greenyard, waren de synergieën afgenomen "omdat Greenyard zich concentreert op zijn kernactiviteiten in andere landen". "Onze wegen scheiden, maar met grote waardering voor onze samenwerking.

We geloven ook dat Greenyard Logistics Portugal een belangrijke logistieke dienstverlener in Portugal zal blijven, met logistieke activiteiten binnen een model met verschillende klanten", aldus Deprez. Greenyard telt zowat 9.000 werknemers en is actief in 25 landen wereldwijd. Het bedrijf is goed voor een jaarlijkse omzet van zowat 4 miljard euro.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken